Ředitelská lóže

Ředitelská lóže

Pevné přátelství dvou starých a zapomenutých herců

Příběh, kdy dva starci, velcí přátelé, kteří však mají jeden ke druhému značné výhrady a výrazně se liší povahovými vlastnostmi, vzpomínají na staré dobré časy, které prožili v divadle a světě kolem něj, mísí nostalgické vzpomínky se současností a těžkostmi důchodového věku, starého života a nefungujícího zdraví. Alois Švehlík v roli ironického, sarkastického a živelného Edy je usměrňován pozitivním a životně vyrovnaným Rudou, jemuž svůj herecký um propůjčil Stanislav Zindulka. Společně debatují a diskutují o starých časech, kdy byli ještě oba šťastni a spokojeni.

Divák má tak možnost ponořit se na 1 hodinu 30 minut hluboce do jejich prožitého života a v průběhu tak krátkého času je velmi dobře a blízce poznat. Svou zásluhu na tom mají zejména hlavní protagonisté, kteří dokážou vteřinu za vteřinou "bavit" divácké publikum a vtahovat je více a více do děje. Ať už skvělými replikami slavných divadelních her, prostými rozhovory dvou sešlých starců, jejich vzájemných vzpomínáním i popichováním či svou vlastní hereckou šikovností a energičností.

"Říkal jsem si občas, že musím taky jednou napsat něco jako ‚konverzačku‘. Jenomže tento typ her nemám moc v oblibě. A tak, kdybych už něco takového přece jen napsal, muselo by to být z prostředí, které trošku znám, o lidech, které jsem jakž takž poznal a muselo by to být i trochu smutné. A tak nakonec z toho vyšlo – jak jinak – divadlo," popisuje vznik hry Arnošt Goldflam.

Předprodej vstupenek bude zahájen zde on-line v neděli 5. března 2017 v 15.30 hodin. Rezervované vstupenky je možné vyzvednout do 3 dnů v informačním centru a ve Společenském centru - Kině 70 v Dobrušce.

Délka akce: 120 minut

Informace o akci a jejím konání

Hrají

  • Alois Švehlík, Eda, Česká republika
  • Stanislav Zindulka, Ruda

Režie

  • Arnošt Goldflam, Česká republika

Autor divadelní hry

  • Arnošt Goldflam, Česká republika