Slavnostní křest knihy: František z Dobrušky

Slavnostní křest knihy: František z Dobrušky

Galerie

Slavnostní křest knihy o českém herci - čestném občanovi města Dobrušky, panu Radoslavu Brzobohatém

František z Dobrušky - chystá se křest knihy DOBRUŠKA - V Dobrušce se chystá slavnostní křest knihy o českém herci, čestném občanovi města Dobrušky Radoslavu Brzobohatém - František z Dobrušky. Křest se uskuteční 14. června v 18 hodin v sále Společenského centra - Kina 70 v Dobrušce, a to za přítomnosti autorů - Pavla Taussiga, Jiřího Macha, Petra Vlčka a Ondřeje G. Brzobohatého a hostů - herečky Marie Drahokoupilové a výtvarnice Olgy Vyleťalové.

"K letošním oslavám významného jubilea našeho města by měla přispět i životopisná kniha o populárním herci Radoslavu Brzobohatém. Obsáhlá publikace s půldruhou stovkou fotografií - civilních, rodinných a pochopitelně i divadelních a filmových - má podtitul František z Dobrušky.

To proto, že představitel titulní postavy slavného televizního seriálu F. L. Věk si Dobrušku oblíbil a opakovaně ji navštívil. Škoda, že čestné občanství již nestačil osobně převzít. O napsání knihy požádali představitelé města Pavla Taussiga. Texty do ní přispěli Jiří Mach a Ondřej Gregor Brzobohatý," uvedl vedoucí kina Pavel Štěpán.

Kniha bude v prodeji před začátkem představení. Po slavnostním křtu bude autogramiáda. Místenky jsou k dispozici od 25. května v informačním centru a on-line, dále pak v pokladně Kina 70. (voř)

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2020
Datum lokální premiéry: 14. červen 2020
Datum světové premiéry: 14. červen 2020

Informace o akci a jejím konání